Categories
Persoonlijk

Ernst Veen, aangenaam en welkom op mijn blog

Welkom op mijn persoonlijke blog. Mijn naam is Ernst Veen. Ik ben fan en gék van innovatie en gave technologie.

Laten we onze gebruikers kennis maken met de mogelijkheden zodat we ook draagvlak krijgen. En als we dan de kracht van relevante partijen bundelen kan jij jouw productiviteit echt gaan verbeteren. Kortom ik blog graag met regelmaat over deze onderwerpen. Thema’s als #cloud#privacywet, #DevOps, #gebruikersadoptie en #blockchain komen ook aan bod. En zoveel andere thema’s :-).

Naast mijn eigen persoonlijke blog schrijf ik ook zo nu en dan een column op Frankwatching. Meer dan 600 experts delen hun kennis via artikelen, infographics, video’s en podcasts op de blog. Elke maand lezen ca. 400.000 unieke bezoekers deze artikelen en ze zijn samen verantwoordelijk voor ruim 1.100.000 pageviews. Vet stoer dat ik daar aan mag bijdragen. Lees gerust verder »

Ernst Veen en werken nu

In mijn dagelijks professionele leven werk ik als Product Manager bij Tesorion, een Nederlands all-in cybersecuritybedrijf. Nederland veiliger maken doen we het voor. Mijn rol is om ons bedrijf aan de voorkant in de markt te zetten en zorgen dat we een fantastische en converterende GTM strategie uitvoeren.

Veel geleerd van mijn startup

In 2003 begreep ik dat een backup belangrijk is. Dat is het jaar dat ik mijn eigen bedrijf op het gebied van online backup (backup in de cloud zouden we dat vandaag de dag noemen) startte. Dus zo’n 15 jaar geleden wilde ik de data van bedrijven al in de cloud opslaan. Dat was toen niet zo vanzelfsprekend – men was er zelfs huiverig voor. We hadden liever die tape thuis op ons nachtkastje liggen want dat was veilig. In die tijd nog heel veel te maken gehad met print media, gratis infotorials en gratis aandacht is waarmee het begon. Later zijn we ook serieus reclame gaan maken, met serieuze budgetten :-).

Automatisering was toen al een belangrijk gegeven. In die tijd ontwikkelde ik zelf een enorme applicatie. Dit platform – bestaande uit portalen, API’s, storagesystemen en betaalsystemen – moest de volledige waarheid zijn. Van order-intake, tot delivery, rapportage, facturatie inclusief verwerken van betalingen tot opzeggen. Er kwam vanuit partners, klanten en intern steeds meer vragen. Doel was om alles te automatiseren en je moest alles met de portal kunnen. Door de expansiedrift moest de portal ook nog meerdere talen kunnen ondersteunen, waarbij ook uitdagingen ontstonden met adressen en postcodetabellen. Had ik toen maar iedere functie als aparte applicatie geleverd. En er niet een enorm geheel van gemaakt. De afhankelijkheden waren op een zeker moment zo groot dat het platform eigenlijk niet meer te redden was.

Na negen jaar van groei en expansie in Europa zijn we gecrasht door onze stap naar de USA. Achteraf toch te snel willen groeien. Gave tijd en veel van geleerd!

Ernst zijn ambitie

Mijn persoonlijke ambitie is om op relevante en op waarde gebaseerde oplossingen te bedenken die bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. Met als ultiem doel de productiviteit van je gebruikers te verhogen en dat data en apps beschikbaar zijn volgens strikte complianceregels.

Luister de Login Techcast podcast over Extreem Samenwerken terug »

Wat was dit een gaaf event zeg om te bedenken en te mogen organiseren voor een oud-werkgever. Met fantastische sprekers en sponsors. Wel 160 inschrijvingen binnen één maand en een no show van minder dan 1%! Leuk om op terug te kijken. Ook Microsoft schreef daar toen een gave case over. Lees verder »

Met hartelijke groet,
Ernst Veen

By ernstveen

https://ernstveen.com/ernst-veen-even-voorstellen/