Categories
Persoonlijk

Podcast met Login over Extreem Samenwerken

Afgelopen 15 juni zat ik voor het eerst in een podcast. Dat vond ik spannend eerlijk geschreven en superleuk tegelijk. Ik wist echt niet wat ik mij hierbij moest voorstellen en ja hoe gaat zoiets dan? Oud-collega Sander Noordijk had mij enkele maanden geleden uitgenodigd. Naar mate de tijd verder tikte nam ook de noodzaak voor een onderwerp toe. De uitzending stond in het teken van mijn blog Extreem Samenwerken. Hierover hebben we met elkaar een leuke discussie gevoerd die je kan terugluisteren via onder andere deze blog.

Podcast over technologie

De Login Techcast is een podcast die elke twee weken wordt uitgezonden. Verschillende experts uit de industrie komen dan samen om te praten over nieuwe technologieën en IT uitdagingen waar bedrijven vandaag mee te maken kunnen krijgen. De presentatoren Sander Noordijk en Eric van Klaveren nemen je vervolgens mee op een leuke en aansprekende reis langs deze digitale uitdagingen en oplossingen. Wat dat er gaat is het format van de Techcast net als Extreem Samenwerken. Niet bang zijn voor concurrentie en geen heilige huisjes beschermen. Gewoon van je eigen kracht uitgaan! Gaaf dat ik daar deel van mocht uitmaken. En het was zelfs feest, namelijk dit was de tiende uitzending van de tweewekelijkse serie. Daar hebben we uiteraard het glas op geheven. Alsnog gefeliciteerd!

podcast,sander noordijk,ernst veen,eric van klaveren,techcast,login
In de Login Techcast studio, vlnr: Sander Noordijk, Ernst Veen en Eric van Klaveren

Podcast foto credits: Jan Hemmelmann

En in deze tiende Login Techcast podcast hebben we gesproken over wat extreem samenwerken zou kunnen zijn. Ik mocht mijn mening hierover ventileren en de mannen hadden hier uiteraard zelf een kijk op. Hoe kan samenwerken jou helpen om te blijven groeien en relevant te blijven. We hebben tussen neus en lippen door zelfs even een nieuwe oplossing bedacht voor al die nieuwe streamingsdiensten :-). Hoe kan jij extreem samenwerken gaan inzetten als groeiversneller?

Podcast terugluisteren

“Vroeger als we iets nieuws gingen bedenken deden we dat heel stiekem, omdat de concurrent het niet mocht weten. Als je naar vandaag de dag kijkt geloof ik daar gewoon niet in. We komen zo snel met zoveel nieuwe technologieën en iedereen weet daar wat vanaf. Als je dat nou samensmelt en eventueel ook naar andere partijen kijkt die ook wat kunnen, dan niet als concurrentie maar samen naar de markt gaat. Dan denk ik dat je iets heel gaafs krijgt.”

“Om succesvol te kunnen samenwerken moet je elkaar aanvullen dus iedereen vanuit zijn eigen kracht laten werken.”

“We moeten niet meer bang zijn voor onze concurrenten, maar juist elkaar het licht wel in de ogen willen gunnen. En echt alleen in het voordeel van de klant willen werken. Niet meer bezig zijn met persoonlijk gewin en andere enge dingen.”

By ernstveen

https://ernstveen.com/ernst-veen-even-voorstellen/