Categories
Persoonlijk

Integreren van apps en zo je bedrijf versterken

Integreren en creëren is een trend die ik steeds vaker zie. Ik schrijf er overigens zelf ook graag over en voeg daar dan graag samenwerken aan toe. Overigens hoor ik deze kreet ook vaker in de tekenfilm Rusty Rivets die mijn zoon op Nick Jr. kijkt. Daarin combineert Rusty Rivet verschillende oplossingen bij elkaar om zo een probleem op te lossen. Daarbij werkt hij optimaal samen met zijn vrienden en bouwen ze erop los. Leuk om te zien dat de jeugd vandaag al wordt opgevoed met dat de oplossing niet op één plek te vinden is. Ook Microsoft adopteert deze gedachte. Tijdens haar jaarlijkse partnerconferentie kondigde zij al dat aan er een reeks nieuwe mogelijkheden beschikbaar komt[1]. Met als ultiem doel het teamwerk te verbeteren. Zo is er nu een gratis versie van Microsoft Teams beschikbaar[2], en meer…

Integreren van Planner in SharePoint

Binnen SharePoint-teamsites is nu Microsoft Planner geïntegreerd. Nu kun je vanuit SharePoint rechtstreeks een plan toevoegen aan je teamsite en planner-kaarten. Uiteraard kan je de grafiekweergaven integreren binnen alle SharePoint-pagina’s en nieuwsoverzichten. Dankzij deze integratie zijn gebruikers in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot projecttaken. En de onderling interactie zal zo worden vergroot. Groot voordeel dat alle belangrijke bronnen op één plaats worden bewaard[3].

integreren,powerbi,apps,versterk,bedrijf
Voeg direct informatie toe op pagina’s en nieuwsberichten met het nieuwe web-onderdeel Planner.

Commentaren in Microsoft Excel consistent gemaakt

In Excel is nu ook de mogelijkheid tot genest commentaar geïntegreerd. Daardoor kan je de samenwerking in gedeelde documenten verbeteren. Deze manier van commentaar kende je al in PowerPoint en Word. Met deze update is de consistente ervaring verbeterd. Geneste opmerkingen stellen jou in staat eenvoudige gesprekken te volgen rondom inhoud in een document. Je kan als je wilt de interactie met je collega starten door een ‘@vermelding’.

Genest commentaar in Excel is beschikbaar in preview voor de Office 365-gebruikers die deelnemen aan het Office Insiders-programma. Later dit jaar is deze functie beschikbaar voor alle Office 365-gebruikers.

integreren,powerbi,apps,versterk,bedrijf
Genest commentaar integratie maakt het eenvoudiger om met meerdere teamleden in Excel samen te werken.

Integreren van Visio-visualisatie in Power BI

Met Power BI kan je eenvoudig gave dashboards maken. Vanaf nu kunnen de Microsoft Visio gebruikers ook Power BI gaan inzetten. Visio gebruik je om een tekening te maken van je ICT-infrastructuur, je organogram, je processen of applicatie topologie. Visio is een krachtig flowchart programma, verkrijgbaar in Office 365. Nu kunnen Power BI-gebruikers gebruikmaken van krachtige Visio-visualisatiemogelijkheden. Rechtstreeks in Power BI. Met Visio Visual kun je interactieve Power BI-dashboards integreren met Power BI-gegevenssets en Visio-visualisatietools. Zo kan je snel gegevens illustreren en vergelijken met diagrammen.

integreren,powerbi,apps,versterk,bedrijf
Visio Visual biedt nieuwe en gave manieren om gegevens te verkennen in Power BI.

LinkedIn en Microsoft 365 gaan samen

Toen Microsoft in 2016 LinkedIn kocht, was het kwestie van wachten totdat ze dit zouden integreren met Office. Inmiddels is de Microsoft 365-personagekaart uitgebreid met informatie van LinkedIn Sales Navigator. Super krachtig wanneer je dit integreert met Dynamics 365. Met deze update kun je je profielinformatie overal weergeven bij je klanten en prospecten in hun Outlook adresboek, zodat je betere relaties kunt opbouwen. Qua communicatie zit je dan helemaal goed omdat je alles bijdehand hebt.

integreren,powerbi,apps,versterk,bedrijf
LinkedIn Sales Navigator geïntegreerd in de Microsoft 365-personagekaart.

Referenties

[1] Microsoft (2018). New to Microsoft 365 in July—integrating apps and empowering businesses
[2] Microsoft (2018). Introducing a free version of Microsoft Teams
[3] Microsoft (2018). New Planner capabilities bring task management directly into SharePoint sites

By ernstveen

https://ernstveen.com/ernst-veen-even-voorstellen/