Categories
Persoonlijk

Kosten optimaliseren dankzij schaalbaarheid

Je hebt een gave applicatie die je graag wilt aanbieden. Deze applicatie verhoogd bijvoorbeeld de productiviteit van de gebruikers. Of automatiseert bepaalde taken. We willen vandaag de dag consumeren en het liefst geen eigendom meer hebben. Deze schaalbaarheid en flexibiliteit kent vaak ook uitdagingen. Je wilt het liefst dan ook jouw kosten optimaliseren. Ook jij wilt dan betalen voor wat er daadwerkelijk gebruikt is. Dan snijdt het mes aan alle klanten. Alleen je hebt je applicatie nog niet voor de cloud gemaakt. Toch kan je dan de voordelen van software as a service gaan integreren in je aanbod.

We hebben allemaal weleens een aankoop gedaan die achteraf toch niet aan onze verwachting voldeed. Wat deed je er daarna mee? De aankoop kwam waarschijnlijk op de afvalberg terecht. Hoe ideaal zou het zijn als onze consumptiedrift vanaf nu zou bijdragen aan verduurzaming? Lees mijn column »

Kosten optimalisatie met de snelheid van de cloud

kosten,optimaliseren,pay as you grow,betalen naar gebruik

De manier van geld verdienen veranderd. Dat klinkt mooi. De cloud kan je applicatie een groter afzetgebied zonder zware investeringen bieden. Als we de traditionele applicatie – die lokaal geïnstalleerd was – sneller naar de markt kunnen brengen geeft dat kansen. Met een ‘versaasde’ applicatie vervallen veel beperkingen. Je kunt klanten, waar dan ook, de mogelijkheid bieden de applicatie bijvoorbeeld een maand gratis te laten proberen. Vervolgens kunnen je klanten, als ze dat willen, de applicatie in gebruik nemen, zonder extra inspanningen. Jij kunt je applicatie eenvoudig demonstreren aan je klanten vanuit elke locatie. Op die manier beperk je kosten.

Je verlaagt je operationele kosten, doordat je de applicatie niet meer hoeft uit te rollen bij je klant. Een traditionele lokale uitrol kost tijd en geld. Het installeren en testen gaat sneller waardoor je je klant sneller kan aansluiten. Ook dat heeft een voordeel natuurlijk. Omdat je nieuwe applicatie nu in de cloud staat betaal je alleen voor wat je gebruikt. Het is niet zo dat dit allemaal vanzelf gaat. Je hebt grip nodig op je apps. Op de beschikbaarheid en welke functionaliteit gebruikt wordt. Dankzij deze technologie kan je heldere rapportages aan je klanten aanbieden zodat zij zelf ook niet stuurloos zijn en weten wat het gebruik van je applicatie met zich meebrengt.

Hoe zorg jij voor maximale focus zodat we samen kunnen optimaliseren?

Referenties

[1] SaaSplaza (2018). Software Companies can achieve more with Microsoft Azure

By ernstveen

https://ernstveen.com/ernst-veen-even-voorstellen/