Categories
Persoonlijk

Applicaties die je klanten overal aanspreken

Hoeveel apps heb jij op je telefoon staan? En hoeveel gebruik je er daarvan? Gemiddeld hebben we zo’n 35 apps op je telefoon staan, blijkt uit onderzoek van Ipsos. Ik heb 45 apps geïnstalleerd op mijn iPhone. Recent besprak ik met mijn collega Frank dat ik er zo’n 10 dagelijks gebruik. Kortom er zijn heel veel verschillende apps (applicaties) beschikbaar. Er zijn apps voor spelletjes, muziek, sociale netwerken, slimme energiemeters, je boekhouding, logistieke proces, verkoop, marketing en nog veel meer. Kortom we zien een wildgroei aan apps. Zo zijn er ook overkoepelende applicaties beschikbaar. Deze zorgen bijvoorbeeld voor intelligente dashboards. Al met al…., er zijn heel veel applicaties :-). Alleen zijn je apps ook overal beschikbaar? En als er tijdelijk extra rekencapaciteit nodig is? Met andere woorden, past de applicaties bij de eisen van de gebruikers. Voldoende argumenten om je applicatie aan te mooi te verpakken en aan te bieden in de cloud.

Verpak je applicaties met een strik er omheen

applicaties,saas,online,propositie,

Een cadeautje uitpakken met zo’n grote strik erop nodigt uit. Je bent dan nieuwsgierig wat erin zit. Als we een product, oplossing of bundeling daarvan nou net zo kunnen aanbieden. Kortom beste klant het maakt ons niks uit in welk werelddeel je zit. Het maakt niet uit wanneer je de applicatie nodig hebt en met hoeveel gebruikers tegelijk. Als jij zover bent zijn wij dat ook. Altijd. En heb je een vraag dan kan je ons gewoon 24×7 bellen. Maakt niet uit hoe laat, wij nemen op en helpen je. Als software ontwikkelend bedrijf is dat ook lastig om allemaal zelf te regelen. Jij kan namelijk gewoon hele mooie applicaties maken. En die zijn veilig. Bovendien zien ze er goed uit zodat de gebruiker ze snapt. Wat dat er gaat heb je daar je handen al vol aan. Stabiele en betrouwbare applicaties leveren. Verschillende talen ondersteunen en wellicht verschillende landen.

Bovendien hoe zorg je dat je applicaties niet langer traditioneel geïnstalleerd hoeft te worden. Ga je dit zelf uitzoeken? Ga je dit vragen aan een lokale IT-dienstverlener? Of aan een partij die dit al vaker heeft mogen doen? Ik geloof in samenwerken. En op dit snijvlak raak je precies wat ik dagelijks mag doen. Partners helpen om hun apps, oplossingen en diensten opnieuw te verpakken. Waarbij de focus ligt om deze af te gaan rekenen naar gebruik op maandelijkse basis. Flexibiliteit en schaalbaarheid met wereldwijde ondersteuning. Kortom je draagt dan ineens bij aan het succes van je klant.

Maak van adoptie een strategie

applicaties,saas,online
Zorg dat gebruikersacceptatie prioriteit krijgt en onderdeel van je strategie wordt.

Wanneer je de handtekening hebt mogen ophalen onder het contract voor je nieuwe applicatie of dienst begint het pas. Nu niet denken ik heb de deal op naar de volgende. Nee hoe zorg je dat de gebruikers van je klant fan worden van je applicatie? Hoe zorg je dat ze de functionaliteit optimaal gaan benutten? Hier kan je het verschil maken en het maximale resultaat bereiken. Kortom benut de kansen om de tevredenheid te vergroten.

Ga jij maximale focus aanbrengen en je kosten optimaliseren?

Referenties

[1] SaaSplaza (2018). Software Companies can achieve more with Microsoft Azure

By ernstveen

https://ernstveen.com/ernst-veen-even-voorstellen/