Categories
Persoonlijk

Indrukken op doen tijdens Inspire in Las Vegas

Ieder jaar organiseert Microsoft voor haar partners en medewerkers Microsoft Inspire. Dit is een evenement waarin zij terugkijkt op het afgelopen jaar (Microsoft heeft een gebroken boekjaar van juni-juli) en vooruitkijkt. Daarnaast is dit is de plek waar nieuwe indrukken worden opgedaan en nieuwe oplossingen, producten of koerswijzigingen worden gedeeld. Dit jaar was Inspire voor de tweede keer in Las Vegas. Net als vorig jaar was het weer knap warm, met temperaturen rond de 40 graden.

In deze blog deel ik de belangrijkste thema’s en indrukken die ik heb meegekregen. Waarbij ik denk dat sommige aankondigingen een gaaf effect kunnen hebben op onze productiviteit, weg naar de cloud en adoptie.

Reis naar nieuwe indrukken is begonnen

Op zaterdag 13 juli 2019 begon de reis naar Las Vegas. Oftewel naar nieuwe indrukken. In Salt Lake City maakte we een tussenstop. Het laatste uurtje was absoluut een heftige reis. Daarna begon het dan echt. Met nog vele andere Nederlanders in de rij staan voor onze badge om daarna de reis naar het hotel te vervolgen. Onderstaand een kleine fotocollage van mijn indrukken tijdens Inspire.

Belangrijkste thema’s

indrukken, hero motion, focus

Wat helemaal duidelijk is, de belangrijkste doelgroep voor Microsoft zijn de softwarebedrijven (ISV). Kortweg maak jij software en wil je de maximale potentie uit de hyperscale cloud halen? Wil je Microsoft gebruiken als kanaal om nieuwe klanten te vinden? In deze blog en volgende blogs hier zeker meer over. Zoals in bovenstaande afbeelding staat blijven de vier strategische themas (links) overeind en zal de aankomende twaalf maanden vooral in het teken van security, Teams, Dynamics 365, PowerApps en migratie staan.

Nieuwe indrukken van Teams om nog beter samen te werken

Tijdens Inspire in Washington – nu alweer twee jaar geleden – kwam Microsoft 365 op de markt. Deze oplossing is een combinatie van een aantal apps en diensten waarbij samenwerken centraal staat. De belangrijkste app in deze oplossing is Microsoft Teams. De hub voor samenwerken, chat, video vergaderen, bellen en bestanden delen. Bovendien kan Teams steeds meer en meer. Dat ervaren nu ook al 13 miljoen gebruikers. Er zijn nu al enkele nieuwe functies toegevoegd die het werken met Teams nog makkelijker maken, dat zal het aankomende jaar natuurlijk gewoon doorgaan. Daarnaast is het einde van Skype voor Bedrijven aangekondigd, je hebt nog twee jaar om naar Teams over te stappen.

Ben je benieuwd wat Teams nu nog meer kan? Welke nieuwe manieren zijn toegevoegd om nog beter samen te werken? Ik heb mijn bestaande Teams-blog opnieuw uitgebracht en deze nieuwe manieren daaraan toegevoegd. Lees gerust verder »

Beheer is voor serviceproviders en ISVs verbeterd

Zeker wanneer je als ISV of serviceprovider gebruik maakt van Azure herken je dit vast wel. Je hebt voor al je klanten een zogenaamde Azure-tenant aangemaakt. In die tenants heb je dan allerlei resources aan staan zodat jouw dienstverlening optimaal werkt. Met Azure Monitor bijvoorbeeld heb je per tenant perfect inzage in de verschillende stoplichten en andere metertjes. Meestal heb je meer dan een enkele klant, dus voor het beheren van al die tenants moet je dan stuk voor stuk inloggen. Dat moest makkelijker dacht ook Microsoft. Tijdens Inspire is de wereldwijde beschikbaarheid van Azure Lighthouse aangekondigd. Simplistisch opgeschreven een dashboard – speciaal voor serviceproviders – om alle Azure tenants voor hun klanten te bekijken en te beheren.

Kortom, met Azure Lighthouse heeft Microsoft een oplossing gemaakt alleen voor haar partners. En de oplossing zelf is nog kosteloos ook.

Succes van je klant centraal: maak kennis met het Azure-migratieprogramma

Naar die cloud overstappen kan nog best wel even wat zijn. Toch is er nog genoeg te doen. Wist je dat slechts 20% van de IT van een klant in de publieke cloud staat? Je wilt vaak wel meer uit bijvoorbeeld Azure halen, alleen waar begin je dan? Microsoft heeft een programma aangekondigd wat bestaat uit bewezen methoden, hulpmiddelen en andere handige en intelligente stappen. Het doel je verhuizing naar de Azure cloud succesvol uitvoeren. Het programma kan lucratief zijn voor de klant omdat niet de volledige migratierekening betaald hoeft te worden. Immers is dit programma een samenwerking tussen Microsoft-experts en gespecialiseerde migratiepartners.

Maak kennis met het nieuwe Azure Migrate Program (AMP) en leer hoe dit voor jou migratie allerlei voordelen brengt.

Optimale begeleiding om je cloud-acceptatie te versnellen

Het Microsoft Cloud Adoption Framework voor Azure is bewezen begeleiding die is ontworpen om u te helpen bij het maken en implementeren van de bedrijfs- en technologiestrategieën die nodig zijn voor uw organisatie om te slagen in de cloud. Het biedt best practices, documentatie en hulpmiddelen die cloud architecten, IT-professionals en zakelijke beslissers nodig hebben om hun doelstellingen voor de korte en lange termijn te bereiken.

Lees verder over het Microsoft Cloud Adoption Framework en hoe je het kan gebruiken om zo bedrijfs- en technische strategieën beter op elkaar af te stemmen. En om zo het ultieme doel van succes te garanderen.

Softwarebedrijven zijn belangrijk voor Microsoft

Microsoft biedt allerlei tools en diensten die het voor softwarebedrijven makkelijker maken om samen te werken met Microsoft. Bijvoorbeeld App Certification Hub. Hiermee kan jij je app certificeren voor Azure en weet je zeker dat jouw app het gaat doen op Azure. Dan de Solution Workspace, Marketplace en Sell With. Allemaal gemaakt om jouw app in de Azure marktplaats op te nemen en vervolgens samen met Microsoft sellers te gaan verkopen. Voor nu verwijs ik je naar een pagina van Microsoft waar je meer hierover kunt lezen.

Indrukken van het krachtig PowerApps

PowerApps is een combinatie van apps, services, connectors en een platform dat het mogelijk maakt om heel snel apps te bouwen zonder dat je zelf verstand hoeft te hebben van code. Deze demonstratie laat zien hoe ook kunstmatige intelligentie zonder een regel code gebruikt kan worden in allerlei apps.

De mogelijkheden van de combinatie van het Power Platform is bijna ongekend. Lees verder »

Tot de verbeelding sprekende hologrammen

Wat als afstand of taal niet meer van belang was? Wat als technologie je kan helpen overal te zijn waar je bent en welke taal je ook wilt spreken? Deze demonstratie heeft wat futuristisch en lijkt een ver-van-ons-bed show.

Bouw ‘s werelds grootste database

De voordelen van een hyperscale cloud nemen bijna onbegrensde mogelijkheden met zich mee. Tijdens deze demonstratie wordt duidelijk wat je met de nieuwste Azure SQL Database kan. De databaselimieten zijn verdwenen, je hoeft dan niet geen afwegingen meer te maken tussen prestatie en grootte.

PowerPoint gaat je een rapportcijfer van je presentatie geven

Onderstaande demonstratie geeft je een indruk hoe kunstmatige intelligentie ons weer verder kan helpen. Deze voorbeelden zijn nu in Excel, PowerPoint en Teams aangekondigd.

Kortom we hebben gave indrukken op gedaan. En er komt nog zo veel meer aan.

Je kunt vertrouwen niet opeisen, je moet het verdienen.

Satya Nadella

By ernstveen

https://ernstveen.com/ernst-veen-even-voorstellen/