Categories
Persoonlijk

Overstappen naar Teams is begonnen met aftellen

De traditionele hokjes denken-cultuur is in steeds meer gevallen aan het veranderen naar samenwerken in teamverband. De kracht van eenieder benutten is vele malen relevanter en schaalbarer dan mensen in hetzelfde keurslijf te willen duwen. De basisfundering van de DevOps cultuur is gebouwd op samenwerken in teams om in korte cycli iets voor elkaar te krijgen. De afgelopen twee jaar hebben we Microsoft Teams zien ontstaan. Dit platform moet de basis zijn voor chat, vergaderen, bestanden delen en samenwerken. Aangevuld met bots en slimme functies. Kortom Skype voor Bedrijven Online gaat verdwijnen en je zal dan moeten overstappen naar Teams (of Slack als je wilt natuurlijk).

Ben jij al overgestapt naar Teams?

Het hoge woord is eruit. Skype voor Bedrijven Online stopt. Afgelopen dinsdag kondigde Microsoft dat aan. De einddatum is vastgesteld op 31 juli 2021. Dat lijkt ver weg, toch is er aan overstappen naar Teams geen ontkomen meer aan, of een oplossing van een alternatieve makelij. Of zullen we terug naar die nostalgische draaischijftelefoon? Als je nog een Skype gebruiker bent heb je al een poosje de mededeling of je Teams wilt proberen. Ben je al overgestapt? Dan is dit nieuws een bevestiging dat je dat niet voor niets hebt gedaan. En een mooi moment om te kijken hoe je het maximale uit deze samenwerk hub kunt halen.

Heb je de overstap nog niet gemaakt? Dan heb je nog twee jaar om na te denken welk platform voor jou het meest geschikt is. Wil je een centrale plaats waar vergaderen, samenwerken, bellen, chat, documenten en bots bij elkaar komen? Dan zou Microsoft Teams zomaar wat kunnen zijn voor je organisatie. Een belangrijke succesfactor voor het adopteren van elk willekeurig platform in je bedrijf is je gebruikers betrekken bij iets nieuws. Dat geldt zeker voor dergelijke oplossingen als deze.

Overstappen naar een complete hub voor samenwerken

We werken steeds minder op een vaste werkplek. Flexibel werken levert ons volgens EY 5 miljard op. Daarom zou je moeten overstappen naar een communicatieoplossing die flexibiliteit ondersteund. Met elkaar samenwerken is iets alledaags. Niet alleen met collega’s ook met partners en klanten. Microsoft Teams is een plaats waar verschillende oplossingen samenkomen. Plannen van evenementen, delen van bestanden, vergaderen en communiceren met elkaar. Lees meer over samenwerken, vergaderen en bellen met Teams »

Verhoog de productiviteit in je vergaderingen

Wist je dat we gemiddeld 6,5 uur per week vergaderen. Dus dat is zo’n 300 uur per jaar. Gemiddeld hoor, want hoe hoger je stijgt op de carrièreladder hoe meer je vergadert. Met deze kennis is het financiële plaatje van jullie meetings gemakkelijk te berekenen. Check even hoeveel collega’s regelmatig vergaderen, laat er het gemiddelde uurloon op los en vermenigvuldig de uitkomst met 300 uur. Geschrokken? Lees snel mijn blog over wat overstappen kan doen om de productiviteit te verhogen met Teams »

Zelf de overstap maken naar Teams

Gebruik je nu nog Skype voor Bedrijven binnen je Office 365 abonnement? En wil je zelf overstappen naar Teams? Ga dan naar jouw Office-portaal en klik op de “Teams-knop”.

Dan kom je in de web-versie van Teams waarin je al een redelijk goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Vanuit daar kan je als het ware beginnen. Uiteindelijk haal je bij het overstappen de meeste ervaring door de desktop-app te downloaden. Microsoft biedt een landingpage helemaal ingericht om Microsoft Teams in gebruik te nemen. Dit kan je zelf doen. Uiteraard kan je ook een partner raadplegen die hier helemaal gespecialiseerd in is.

By ernstveen

https://ernstveen.com/ernst-veen-even-voorstellen/